sydneyrx2014.com Online ED Pharmacy is an 1st. pharmacy providing a personal service to the community in Australia. Over 50,000 extremely satisfied customers! We're your prescription drug store cialis australia and have provided trusted service to families in Australia for over 15 years.

Untitled

INTERNATIONL MATHENATICS AND SCIENCE OLYMPIAD
FOR PRIMARY SCHOOLS (IMSO) 2004
Science Contest in Taiwan

Name:1 1 School: 11 1 1 11 Grade: 11 1 1 ID number: 11 11 111
_____1. It is a process whereby a fluid spreads from a more concentrated area to a less Answer: A. diffusion
_____2. When masses of cold and warm air meet, they form a/ an ________. Answer: A. front
_____3. The transfer of pollen grains from one flower to the stigma of another flower of the same A. cross-pollination B. self-pollination Answer: A. cross-pollination
_____4. A neutral atom consists of charged particles. The negatively-charged particle surrounding Answer: A. electron
_____5. Lymphocytes are one of the major types of white blood cells. Which endocrine gland stimulates the production of lymphocytes? Answer: B. thymus
_____6. A person gets infected by hepatitis A – causing bacteria. Which part of the body does Answer: B. liver
_____7. A blood vessel that carries mostly deoxygenated blood towards the heart is the ________. Answer: D. vein
_____8. What do you call the position of the moon farthest from the Earth? Answer: A. apogee
_____9. In plants, fertilization takes place when ________. A. the sperm nucleus unites with the egg cell of the volume. B. seeds begin to germinate. C. pollen grains fall from the petals D. fruit begins to form Answer: A. the sperm nucleus unites with the egg cell of the ovule.
_____10.If sound waves were to travel from one end to the other of each block at the same starting time, where will the sound reach the other end first? Answer: B. railroad track
_____11.Atoms of the same elements have the same atomic numbers but may have different mass numbers. This species is called ________. Answer: C. isotopes
_____12.It is the imaginary line that divides the earth into two halves: the northern and the southern Answer: D. equator
_____13.All planets revolve around the sun in a certain path called ‘orbit’. The sphere of the earth’s Answer: B. elliptical
_____14.A waling-waling is attached to a tree. It is example of a relationship known as ________. Answer: D. commensalism
_____15. The attraction of the molecules of a substance to the molecules of the same substance is Answer: C. cohesion
_____16.More than 300 years ago, Robert Hooke used a primitive microscope to observe the box- like cavities in slices of cork. These compartments are found to be the structural and functional unit of life. They are now called ________. Answer: B. cells
_____17.Scientists have found that the amount of carbon dioxide in the atmosphere has increased significantly in the past years causing a rise in the global temperature. The trapping of heat radiation in the earth’s atmosphere is known as the ________. Answer: C. greenhouse effect
_____18.It is a state of matter that is composed of electrically charged atomic particles. Answer: plasma
_____19.The rhythmic expansion and contraction of blood vessels caused by the pressure of the Answer: D. pulse
_____20.The moon and the sun exert a gravitational pull on earth causing a change in the water level of the oceans. What do you call this rise and fall in water level? Answer: D. tide
_____21. In females, what do you call the hormone whose function is important for the occurrence Answer: C. progesterone
_____22. The hormone responsible for the development of secondary male characteristics is Answer: C. testosterone
_____23. It states that the Earth’s crust is broken into small pieces. This theory is ________. Answer: C. Plate Tectonic Theory
_____24. It is the ability of a substance to scratch another substance. Answer: C. hardness
_____25.When food is swallowed, it is involuntarily pushed along the esophagus. What do you call the ‘wavelike’ motion of the muscles in this tube? Answer: A. peristalsis
_____26. Liza fills a drum with water. If she makes three equal holes on the side of it at different heights, which of following best represents the situation? Answer: A.
_____27. If after the first heating the substance is said to exhibit the same chemical properties as the original one, what could have been the cause of the decrease in mass? Answer: C. it gives off water vapor
_____28. What kind of change occurred after the second heating? _____29. A positively charged atom is called a (an) ________ Answer: B. cation
_____30. Which of the following is NOT an example of matter? Answer: C. light

Source: http://imso.ph/pdf/2004/imso/2004IMSOScience-ans.pdf

Dp a4_les tortues

Synopsis: In a village in Iraqi Kurdistan, on the border between Iran and Turkey, the villagersdesperately seek for a satellite dish antenna in order to keep updated on theimpending attack of the Americans in Iraq… Coming from another village with hisyounger sister and her child, a mutilated boy has a foreboding: the war is getting Las tortugas también vuelan Sinopsis : En un pu

Microsoft word - pearce - reasons for decision

TASMANIAN RACING APPEAL BOARD Appeal No 17 of 2009/10 Mr T Cox (Chairman) Appellant: Mr P Pearce Ms K Cuthbertson Mr G Elliott Appearances: Mr S Larkins for the stewards National Greyhound Rule 83 (3) Launceston Penalty: A four (4) month disqualification 1 April 2010 Dismissed REASONS FOR DECISION This is an appeal against the con

Copyright © 2010-2014 Pdf Medical Search