Jankooijman.tv

Deze week troffen wij Jan Kooijman aan in de wachtkamer. Ondanks dat Jan al een tijdje langer moest wachten en daardoor uitliep was hij bereid om even met ons te praten over hoe het met hem gaat. Dit interview is gebaseerd op de questionnaire van Marcel Proust, maar zonder HP/De Tijd – gebiedt de eerlijkheid – hadden we er niet van geweten. In de tuin hier bij Kemna kwam het tot Wat is je huidige gemoedstoestand?
Mijn gemoedstoestand is uiterst gezond. Ik zit lekker in mijn vel en heb leuke dingen gedaan; net een film (Verliefd op Ibiza – red.) gedraaid met Johan Nijenhuis op Ibiza, er zijn ergere dingen in het leven! Was een superleuke rol, een waanzinnige locatie en een hele leuke cast dus ik ben heel benieuwd wat dat wordt. En heb je eigenlijk ook wel eens mensen die zeggen ‘ik ben uiterst depressief?’ Zo van: ‘ik heb net een heel pakje prozac naar binnen gewerkt en voel me nu weer wat beter!’ Neem dat maar op in het Wie zijn je helden?
Mijn helden: Jack Nicholson, briljant, gewoon een fantastische acteur. Johhny Depp idem. Rafael Nadal is een hele grote held van mij. Ik tennis zelf ook en ik vind Nadal echt het toonbeeld van hoe je moet zijn als je aan de top staat. Hij is bescheiden en heeft respect voor heel veel mensen, van ballenjongens tot tegenstanders. Is heel normaal gebleven. En: hij is een echte werker, met een ijzeren discipline. Ik denk dat dat laatste uiteindelijk het belangrijkste is om echt goed te worden in wat je doet. Natuurlijk moet je talent hebben, maar je discipline in je werk is uiteindelijk veel belangrijker dan je natuurlijke talent. Ook in het acteren. Waar schaam je je voor?
Ik schaam me voor sommige films die ik leuk vind. Het is eigenlijk heel verantwoord en intellectueel belangrijk dat je bepaalde films leuk vindt en die vind ik vaak ook leuk, maar ik heb eigenlijk een voorliefde voor hele slechte horrorfilms. Dat is eigenlijk wel iets waar je je echt voor moet schamen. Van Saw 6 tot. het kan niet te grof of te heftig, te bloederig of te slecht! Dat ze zo slecht zijn dat ze eigenlijk geeneens in de bioscoop zouden moeten draaien. Ik Wat is je grootste mislukking?
Misschien niet mijn grootste, maar wel mijn meest heldere herinnering omdat het zo kort geleden is: ik ben heel lang bezig geweest met een nieuw televisieprogramma dat heel tof was geworden en dat is niet doorgegaan. En dat is wel een mislukking, dat heb ik mijzelf ook wel aangerekend. Ondanks dat veel mensen zeggen ‘trek het je niet aan’ voelde het wel deels als mijn verantwoordelijkheid. Ik snap dat het niet is doorgegaan, dat zat hem in de tijdsgeest, maar vond het wel een mislukking omdat ik me er heel erg op had verheugd. Eerst had ik mezelf verteld dat het niet zou gebeuren, toen was iedereen ineens enthousiast en dacht ik ‘het gaat echt gebeuren!’ En toen ging het niet door en dat was een teleurstelling. Van wie heb je het meest geleerd?
Van mijn ouders heb ik het meest geleerd. Zij hebben mij en mijn broer altijd overal bij betrokken en ervoor gezorgd dat alles altijd open werd gegooid in de communicatie over dingen die belangrijk zijn in het leven. Dat vind ik heel goed. Zo blijven dingen bespreekbaar en dan kun je verder; als dingen blijven sudderen en hangen is het moeilijk daar overheen te komen omdat het blijft zitten in je. Verder hebben mijn ouders mij ook geleerd dat iets bijna altijd binnen je bereik ligt als je echt iets wilt in het leven. Dat vind ik een erg wijze en goede les. Ik geloof daar ook in. Als je maar hard genoeg werkt. En erin gelooft.

Source: http://www.jankooijman.tv/media/upload/pers/kemna_juni_2012.pdf

Patient name ____________________________________________ date___________________

PATIENT NAME ____________________________________________ DATE___________________ Primary reason for this dental appointment Do you have a specific dental problem? __________________________________________________________________ Do you have dental examinations on a routine basis? Last visit_______________________________________________ Do you think you have active decay or gum disea

christianheritage.org

This form is ONLY for students or athletes Asthma Inhaler Self-Administration Permission Form Athletic Allergy/Asthma Treatment Information Form School Year: ____________________ School: _____Christian Heritage Academy_____ Student Name _______________________________________ Birth Date ____________________ Grade _______________________ Emergency Parent Phone(s) __________________________

© 2010-2014 Pdf Medical Search